fbpx

3 Tips voor het Vinden van de Beste Zomerbaan

Datum: 12 jun, 2019

Het einde van het schooljaar is weer in zicht. De examens en tentamens zitten er bijna op en de zomervakantie breekt aan. Veel jongeren gaan de zuurverdiende vrije tijd besteden aan een saai zomerbaantje. In plaats van genieten van de zon aan een buitenzwembad, zijn zij voor een klein loontje keihard bezig. Met deze 3 tips voorkom jij dat je een verkeerd zomerbaantje kiest en ga je een onvergetelijke zomervakantie tegemoet.

Vakantiewerk betaalt beter dan ooit

Waarschijnlijk verrast het jou niet, maar de slechtst betaalde zomerbaantjes zijn nog altijd te vinden in de horeca en in de winkel. Dit blijkt uit de jaarlijkse vakantiewerkmonitor van vakbond FNV Jong. In de horeca heb je naast het slechte loon ook nog veelal te maken met onregelmatige werktijden en een hoge werkdruk. Het gekke hieraan is: er is een nijpend tekort aan personeel in de horeca. In andere branches werkt dit personeelstekort juist in het voordeel van jongeren en zorgt het ervoor dat vakantiewerk in 2019 nog nooit zo goed heeft betaald.

Zorg dat je in een gezellig team komt te werken

66% van de jongeren geeft in het onderzoek van de vakbond FNV Jong aan dat ze stress ervaren bij hun vakantiebaan. De top 3 redenen die stress veroorzaken zijn:

  1. Vervelende en ongezellige collega’s;
  2. Te weinig collega’s;
  3. Uitsluiting op de werkvloer;

Probeer daarom altijd een goeie indruk te krijgen van de mensen waarmee je komt te werken. Het leukste is natuurlijk werken met leeftijdsgenoten. Door hiernaar te vragen tijdens het sollicitatiegesprek kom jij te weten of het bedrijf waar je solliciteert wel bij jou past.

Doe werkervaring op die een bijdrage leveren aan jouw ontwikkeling

Een zomerbaan is het perfecte moment om vaardigheden te trainen waar jij in je verdere loopbaan profijt van gaat hebben. Zo is werken in een callcenter goed om jezelf te leren presenteren en administratief werk een uitgelezen kans om het doen en laten van organisaties door te krijgen. Tegenwoordig kun je genoeg zomerbaantjes vinden waarbij je persoonlijk uitgedaagd wordt en afwisselende werkzaamheden uitvoert.

Hopelijk heb je iets aan deze tips gehad. Veel van onze collega’s beleven bij ons een onvergetelijke zomervakantie doordat ze de flexibiliteit krijgen aangeboden om zelf hun uren in te plannen, veel bij ons leren en daarnaast erg goed verdienen. 

Benieuwd geworden wat wij voor jou kunnen betekenen? Klik dan op meer informatie.