fbpx

Waarom Recruitment Consultant worden?

07-01-2022

Gianni kwam binnen als stagiaire en heeft zich in een korte tijd omhoog gewerkt richting recruitment consultant. “Bij Brand Solutions word je aangenomen als persoon, niet op een specifieke functie. Je mag zelf ontdekken waar je naartoe wilt en welke werkzaamheden je wilt proberen.” Meer weten? Lees het interview hieronder verder.

Waarom wilde je recruitment consultant worden?

Voordat ik bij Brand Solutions begon met werken was ik daarvoor al vijf jaar actief in de commerciële sector. Ik heb in al die jaren met name veel telefonische verkoop gedaan voor bijvoorbeeld tijdschriften en telecomdiensten.

Door mijn ervaring met telemarketing werd ik al snel gevraagd voor JouwTechCarriere. Dit was nog gedurende mijn stageperiode dat ik hiervoor werd gevraagd en ik wist dat mijn kwaliteiten lagen bij het telefonisch verkopen. Het leek me dan ook een enorm mooie uitdaging en tot op heden heb ik veel plezier in mijn werk.

Wat is het verschil tussen straatverkoop en recruitment?

Bij straatverkoop ben je vooral bezig om abonnementsvormen aan de man te brengen. Vaak zijn het goedkope actievormen die klanten over de streep trekken. Bij dagbladen en loten krijgen klanten bijvoorbeeld een forse korting wanneer zij ervoor kiezen om weer mee te gaan doen.

Recruitment werkt daarentegen wel iets anders. Je gaat opzoek naar het juiste personeel voor een bepaald bedrijf. Het is minder gericht op het maken van een impulsieve keuze. Iemand van werkgever laten overstappen is lastiger dan iemand blij maken met een actie. Maar het leuke is wel dat de communicatie- en beïnvloedingstechnieken veel overlap hebben.

Zelf ben ik nu veel bezig met bedrijfsontwikkeling zoals het aantal opdrachtgevers uitbreiden en onze afzetmarkt vergroten. Daarnaast zorg ik ervoor dat wij steeds meer kandidaten kunnen afzetten bij onze opdrachtgever. Verder is het werk heel lonend want je maakt zowel de opdrachtgever als de werkzoekende blij. Een plaatsing geeft mij dan ook een kick.

Welke kwaliteiten heb je geleerd als recruiter?

Ik ben vooral goed gaan luisteren naar de behoeftes van de klant. Ook ben ik communicatief sterker geworden doordat ik veel met mensen spreek. Nu ga ik ook in gesprek met grote bedrijven en dat is toch anders communiceren dan wanneer ik iets op straat verkoop. Het gaat ook om grote bedragen wanneer ik iemand ergens plaats.

Bij Brand Solutions staan we open voor iedereen die  ambitie en wilskracht heeft. We zijn dan ook benieuwd wie jij bent.

 

Wil je meer over ons te weten komen?Klik dan direct op onderstaande knop!

Groningen

Westerkade 16-4
9718AS, Groningen
T: 06 40046489
E: groningen@brand-solutions.nl

Leeuwarden

Nieuwstad 30
8911CT, Leeuwarden
T: 06 40046489
E: leeuwarden@brand-solutions.nl

Stadskanaal

Semskade 74
9503 RC, Stadskanaal
T: 06 40046489
E: groningen@brand-solutions.nl

Amersfoort

Stadsring 115
3817 AX, Amersfoort
T: 06 40046489
E: amersfoort@brand-solutions.nl