fbpx

Hoe vind je naast je nieuwe studie de juiste bijbaan?

Datum: 4 sep, 2019

Hoe vind je naast je nieuwe studie de juiste bijbaan?

Nieuwe stad, nieuwe studie, nieuwe vrienden en dan ook nog een nieuwe bijbaan. Dat klinkt als best veel en het zijn allemaal belangrijke keuzes. Moet je dan nog wel ernaast gaan werken? 

De gemiddelde studieschuld is sinds de invoering van het leenstelsel opgelopen tot 21.000 euro oftewel de helft van de studenten heeft een nog hogere schuld dan dat. Dus tenzij jij een geweldige beurs hebt gekregen of hele lieve ouders hebt kan je er bijna niet omheen, je moet een bijbaantje nemen. Ome DUO kan immers (helaas) niet alles voor je betalen. 

Goed, je gaat op zoek naar een bijbaan, maar wat wil je dan precies gaan doen? Om je te helpen hebben wij een klein intern onderzoekje opgezet om te vragen waarom onze collega’s een bijbaan zijn gaan zoeken en wat ze hierbij  belangrijk vonden. Daar kwamen de volgende punten uit: 

  • Flexibiliteit. Een studie volgen is al moeilijk genoeg en je weet niet altijd op welke dagen je college hebt of voorbereidend werk moet gaan doen. Onze collega’s waren dan ook op zoek naar iets waar je zelf kan aangeven hoe vaak en wanneer je werkt, zodat je niet vastzit aan een vast werkrooster. Daardoor konden ze het makkelijk aanpassen aan roostervrije weken (lekker veel werken) en tentamen periodes (gewoon iets minder werken). 

  • Goed geld verdienen. Een bijbaantje bij de lokale supermarkt is natuurlijk prima als je nog bij je ouders woont en gewoon wat zakgeld wil verdienen om leuke dingen te kunnen doen. Als je opeens de huur voor je nieuwe kamer moet gaan betalen, wordt die 6 euro per uur opeens wel een beetje zuur. Voor je het weet hou je geen geld meer over voor o.a. “biertjes doen met je studiegenoten” (natuurlijk heel belangrijk). Met een stabiel dagloon, alle mogelijkheid om bonussen te verdienen en een positieve werkhouding kan je makkelijk 100 euro per dag verdienen (en dat is dan voor 5 uur werken in plaats van de kleine 16 uur die je daarvoor in de supermarkt zou moeten staan). Our colleagues approve! 

  • Gezelligheid. Allemaal leuk en aardig dat werken, maar je bent net nieuw in de stad en wilt een eigen leven gaan opbouwen en vrienden maken. Het is dan ook vaak een prioriteit om een bijbaan te zoeken waar je met leeftijdsgenoten kan werken en als zij dan óók nog eens te porren zijn voor een borrel, een feestje of een festival, dan is dat helemaal mooi meegenomen. Ben je benieuwd hoe die gezelligheid eruit kan zien? Kijk dan vooral even op onze insta (@brandsolutionsnl)! 

  • Persoonlijke ontwikkeling. Werken aan je toekomst, dat doe je uiteraard als je start met je nieuwe opleiding. Maar is dat genoeg? Een bijbaan kan fungeren als een mooie inkomstenbron, maar hier kun je natuurlijk veel meer uithalen.  Naast een leuke tijd met collega’s, kun je ook ongelofelijk veel leren als je een bijbaan kiest die bijvoorbeeld bij je studie past. Overigens zijn er natuurlijk veel meer facetten die je kunt leren van een bijbaan die je in allerlei situaties kunt toepassen die je in de rest van je verdere leven krijgt. Even een greep uit verschillende kwaliteiten die onze collega’s bij ons hebben geleerd waar zij de rest van hun leven profijt van hebben: leren over gesprekstechnieken, snel leren schakelen, omgaan met verschillende persoonlijkheden, kweken van een winnaarsmentaliteit, een proactieve houding, positieve mindset en een boost aan je zelfvertrouwen!

     

Benieuwd geworden of jij met onze bijbanen matcht? Meld je aan via onderstaande link voor een kennismaking en vermijd die torenhoge schuld en het eeuwige contact met DUO!

Benieuwd geworden wat wij voor jou kunnen betekenen? Klik dan op meer informatie.